Site Overlay

Солена млечна баница – Рецепта

“Солена млечна баница – рецепта, която трябва да приготвите “

Начин на приготвяне:

На дъното на тавата, в която ще печете млечната баница, поставете домакинска хартия за печене, а върху нея напръскайте с малко олио.

Сирете натрошете в отделна купа.

Започваме да редим и млечната баница.

Взимаме две гори и ги поставяте на дъното на тавата. Отгоре им слагате доволно равномерно разпределено количество сирене.

Следващият пласт е отново кори за баница, а над тях сирене.

Редувате, докато не свършат продуктите. Важно е да се завърши с кори.

С помощта на остър нож нарежете баницата на малки квадратчета.

Залейте така подредената баница с разтопеното масло.

Приготвяме и млечната завивка. В купичка разбийте яйцата със солта на пяна и към тях добавете прясното мляко. Отново разбъркайте.

Залейте солената млечна баница с тази смес и сложете в предварително зарята фурната да се пече.

Ориентировъчни градуси около 180 – 200 за около 40 мин или до златисто.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *