Site Overlay

Солена торта за Нова година – Рецепта

Начин на приготвяне:

Тази солена торта се правеше всяка година в моето семейство, когато бях малка и всички участвахме в нейната направа. Аз продължавам традицията, като продуктите могат да бъдат заменени с такива по ваш избор. Всичко е въпрос на фантазия. Ето и самата рецепта за палачинковата торта:

1. Първата стъпка е да си приготвим палачинките.

Чукнете яйцата в купа и ги разбийте с телена бъркалка. След това добавете млякото и разбийте отново. След това добавете и олиото. Разбъркайте и постепенно започнете да добавяте брашното. Трябва да е гъсто като боза. Загрейте котлона на средна степен и изпечете палачинки в среден на големина тиган.

2. След това трябва да си приготвим и продуктите за работа.

Докато печете палачинките, си пригответе продуктите. Луканката и домашният суджук се режат на тънки парчета, кашкавалът и сиренето се настъргват, киселите краставички също, чушките се режат на ивици, а маслинките се режат на две половини.

3. Третата и най-приятна стъпка е да сглобим нашата новогодишна торта.

Когато всичко ни е готово, е време за подреждане на тортата от палачинки. Първата палачинка се поставя в подходящ поднос, а редуването на продуктите за плънката е по ваш избор – може да намажете първо с лютеница, да сложите сирене или кашкавал, да сложите маслини или любим колбас, изборът е ваш.

Когато сте сложили и последната палачинка, намажете цялата торта с майонеза, навсякъде поръсете обилно с кашкавал, а отстрани облепете с настърганите кисели краставички. Вземете три парчета луканка, разрежете ги по диагонал и поставете върху тортата на три места, така че да се получат три сърца. Между тях с помощта на маслини направете римските числа 3, 6, 9 и 12.

От червената чушка изрежете няколко ленти като едната навийте на рулце и поставете в средата на новогодишната торта. А от другите две ленти направете стрелки, които сочат 12 без 5- тоест да сочат числото 12 и едното луканково сърце. Между всяко сърце също може да поставите маслинка, както и отстрани. Оставете новогодишната торта да стегне за една нощ в хладилник и на празника, точно в 12 без 5 я поднесете и си сипете по една чаша шампанско! Весели празници и наздраве със Солена торта за Нова година!

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *