Site Overlay

Солени бисквити със сусам и подправки – Рецепта

Начин на приготвяне:

1. Нарежете студеното масло при брашното, смесено с гриса. Втрийте с пръсти до получаване на трохи.

2. Сложете яйцето, сусама, подправките, сол, захар и двата вида сирена- фино настъргани.

3. Замесете гладко тесто, което трябва да е меко, но не прекалено. Ако е прекалено меко, значи яйцето ви е било по-голямо и ще трябва да си добавите още малко брашно.

4. Оформете тестото на топка, завийте във прозрачно домакинско фолио и приберете в хладилник за 30 минути.

5. Солените бисквитки може да оформите на ръка, като късате и овалвате топчета, които после да сплесквате. Може и да разточите върху набрашнен плот и изрежете с формички. Условието е да са по-тънки.

6. Оформените соленки подредете в две тави, покрити с хартия за печене, поръсете със сусам и пъхнете в загрята на 180 градуса фурна за 15 минути всяка.

За да полепне по- добре сусама ако желаете намажете предварително с разбит белтък с капка олио и щипка сол.

7. След като изстинат, поднесете с вкусни разядки или за хрупване по всяко време.

Обичани солени бисквитки със сусам и подправки за всеки повод.

Добър апетит!

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *