Site Overlay

Солени кифлички с мас и кренвирш – Рецепта

“Не е необходимо да пропускане най-важното хранене за деня, защото солени кифлички с кренвирш може да си вземете и за из път”

Начин на приготвяне:

Сложете брашното на кухненския плот и направете кладенче.

Разтворете маята в прясното мляко. Добавете всички продукти и замесете меко тесто.

Завийте в памучна кърпа и оставете на топло да втаса, докато удвои обема си.

Готовото тесто разделете на малки питки. Всяка разточете на елипса.

Намажете с меката мас и поставете парче кренвирш вътре.

Завийте на кифличка и поставете кренвришките в тавичка, застлана с хартия за печене на разстояние. Оставете да втасат повторно.

Намажете с разбития жълтък, прясно мляко и олио. Печете кифличките в загрята фурна на 180 градуса до готовност.

Извадете, оставете леко да се охладят и сервирайте солени кифлички с мас и кренвирш за сутрешна или следобедна закуска.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *