Site Overlay

Солени макарони на фурна с шунка и кашкавал – Рецепта

Начин на приготвяне:

Първо слагаме макароните да се сварят в подсолена вода до полуготовност.

През това време нарязваме шунката на ситно и настъргваме кашкавала.

Когато макароните са готови, изцеждаме ги и добавяме маслото. Разбъркваме добре докато маслото не се разтопи добре.

След това разбиваме в малка купичка трите яйца и ги добавяме при макароните. Овкусяваме с малко черен пипер и сол. Добавяме млякото и шунката и разбъркваме хубаво.

Преместваме ги в подходяща тавичка и ги печем в предварително загрята фурна на 180 градуса за 20 минути.

Накрая прибавяме настърания кашкавал и запичаме макароните на фурна още 10 минутки, докато се разтопи кашкавала.

Солените макарони на фурна с шунка и кашкавал са готови.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *