Site Overlay

Солени пайове с картофи и карфиол – Рецепта

Начин на приготвяне:

Омесваме си меко тесто от изброените продукти. Увиваме го във фолио и оставяме в хладилника за 1час.

Картофите и карфиола почистваме, измиваме и нарязваме на ситно, сваряваме ги до готовност.

Лука нарязваме на ситно, задушаваме го в малко мазнина. Добавяме сварените зеленчуци и овкусяваме със подправките.

Отнемаме от котлона, оставяме да се охладят и добавяме нарязания на ситно магданоз.

Изваждаме тестото и го разделяме на равни топки. Разточваме ги на кръг, поставяме част от плънката за пая, прегъваме на две като притиснем добре краищата.

Подреждаме в тава солените пайове и намазваме с яйце.

Печем солените пайове с картофи и карфиол на 200 градуса за около 30-40 минути.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *