Site Overlay

Солени понички, пълнени с крем – Рецепта

Начин на приготвяне:

Маята се разтваря във водата със захарта. Яйцето се разбива с вилица и към него се прибавя киселото мляко, маслото и солта.

Разбива се, за да се смесят съставките и се добавят към маята. Замесва се меко тесто за понички и се остава на топличко да втаса завито със стреч фолио да не направи кора.

След като е удвоило обема си, се разточва на кора 1 см. С чаша се изрязват кръгове, които се нареждат върху кърпа и се завиват. Остават се да втасат 20 мин.

Олиото се загрява в дълбок съд. Пускат се в горещото олио и се изпържват до златисто. Докато изстинат се приготвя крема.

Смесват се двете сирена и сметаната и се разбива до хомогенна смес. С помощта на шприц се пълнят готовите понички.

Солените понички, пълнени с крем са подходящи за сутрешна закуска!

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *