Site Overlay

Соленки 1:1:1 – Рецепта | Gotvach.bg

“Ще познаете вкуса на тези соленки и вероятно ще се потопите в мили спомени от детството си”

Начин на приготвяне:

За уточнение, може да се ползва спокойно краве сирене, но тъй като аз обичам да работя някои рецепти, които са подходящи, избирам сирене Халуми, затова и солта е малко повече, защото то по принцип е почти безвкусно, ако не е подложено на топлинна обработка на тиган. Моето беше с пикантни подправки и затова добавих малко повече сол, всичко е въпрос на вкус, усещане и избор.

В купа се изсипва брашното, маслото на кубчета и настърганото сирене. Размесва се добре, докато се оформи тесто. Не се добавя повече брашно. Изважда се от купата, завива се във фолио и се оставя в хладилник за около 30-40 минути.

Охладеното тесто се дели на две части за удобство, като едната част отново се прибира в хладилник. Разточва се върху малко брашно с дебелина около 3-4 мм. Изравняват се страните да се получи правоъгълник. Разрязва се на ленти с ширина около 1.5 см. Нарязват се на желана дължина.

Подреждат се в тава върху хартия за печене. По този начин се разточва и останалото парче тесто.

Соленките се намазват с разбито яйце и се поръсват със сусам и маково семе. Може да се ползва ким – всичко е въпрос на избор.

Тези соленки със сирене се пекат в затоплена на 180 градуса фурна за около 15 минути – до златисто.

Изваждат се от фурната и се оставят да се охладят напълно в тавата, защото те са силно чупливи, заради това че са маслени.

Тези соленки 1:1:1 са познат и любим традиционен вкус.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *