Site Overlay

Солен кекс с гъби и два вида сирене – Рецепта

“Солен кекс с гъби и сирена – чудна закуска за добро начало на деня “

Начин на приготвяне:

В купа сипваме млякото, бакпулвера и содата. Разбъркваме да шупне.

Наливаме олиото и бъркаме. В друга купа разбиваме яйцата с бъркалка и добавяме при млякото. Пак объркваме.

Брашното пресяваме и сипваме на части, като не спираме бъркането. После чаша грис. Бъркаме.

Слагаме двата вида сирене, гъбите и подправките и объркваме хубаво.

Тази смес сипваме във кексова форма или тава (28 см), която предварително сме намазнили с олио и поръсили с галета.

Печем соления кекс в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 55 минути. Проверяваме с клечка.

Готовия солен кекс с гъби и два вида сирене оставяме за 10 минути в изключена фурна. После отваряме вратата на фурната и оставяме да се охлади напълно.

Местим в подходящ поднос и украсяваме с пресен босилек по желание.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *