Site Overlay

Солен пай с тиквички, шунка и чери домати – Рецепта

Начин на приготвяне:

От брашното, маслото, половин ч.л. сол и 3 с.л. ледено студена вода се замесва тесто. Меси се за кратко, за да бъде ронливо и хрупкаво.

Може да сложите всички продукти в блендер и да ги блиндирате, докато се образува топка.

Водата задължително трябва да е студена, за да се получи масленото тесто.

Готовото тесто се завива във фолио и се слага да се охлади за поне 30 мин.

През това време запържваме нарязаната на ситни кубчета тиквичка.

Когато стане златиста, сваляме от котлона и овкусяваме с малко мащерка.

Тестото се разточва върху набрашнен плот и се прехвърля в тавичка за тарт.

Краищата се изрязват, тестото за пай се надупчва с вилица и се пече за около 10 мин.

Разбиваме яйцата и сметаната. Сглобяваме киша, като върху основата слагаме тиквичките, отгоре заливаме с течната смес, а върху нея подреждаме нарязаната на ситно моцарела, накъсаната шунка и чери доматите.

Печем за около 25-30 мин.

Поднасяме соления пай с тиквички, шунка и чери домати леко топъл.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *