Site Overlay

Солен рибен пай с картофи – Рецепта

Начин на приготвяне:

1. Сложете картофите да се варят в подсолена вода до пълна готовност. През това време си подгответе другите зеленчуци.

Доматите обелете и нарежете на дребно, броколите разчупете на розички, спанака измийте и оставете да се отцежда, а лука накълцайте на ситно.

2. Готовите картофи обелете, докато са топли и намачкайте с вилица или преса заедно с маслото, сметаната, черен пипер, сок и кора от лимон, сол и накълцан магданоз. Когато получите гладко картофено пюре, чукнете яйцата и разбъркайте до хомогенност.

3. Бланширайте броколите във вряща подсолена вода за 8-9 минути. Когато ги извадите, в същата вода за секунди може да потопите и свежите спаначени листа, за да се слегнат малко, но тази стъпка е по-желание.

4. Запържете лука в загретия зехтин и когато омекне, сложете доматите, сол и черен пипер. Бъркайте, докато сосчето се сгъсти.

5. На дъното на тавичка или съд за пай разпределете доматите, подредете броколите, посолете ги и след това сложете тънък пласт спанак.

6. Идва ред на рибата, нея нарежете на кубчета и разпределете върху спанака. Поръсете с малко сол, зехтин и настъргания чедър.

7. Най-отгоре върху рибния пай сипете и заравнете картофеното пюре с яйцата.

Пъхнете тавата в загрята на 200 градуса фурна и печете богатия солен пай около 30 минути на ниска решетка. Когато отгоре получите златист загар, соленият рибен пай с картофи е готов.

Добър апетит!

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *