Site Overlay

Сорбе от бъз (Свирчовина) – Рецепта

Начин на приготвяне:

Цветовете от бъза се изтръскват и в зависимост къде са брани, се измиват. Заливат се с водата.

Лимоните се смилат и се прибавят към цветовете.

Престояват 48 часа. Сместа се прецежда.

Към отварата се прибавя захарта и лимонтузуто. Разбърква се от време на време, до разтварянето на захарта.

Полученият сироп се разлива в кутии, които се поставят във фризер.

Сорбето може да се консумира директно или топка сорбе от бъз се залива с газирана вода.

Свирчовина се гарнира в листенца маточина и кръгче лимон.

Да ви е сладко и разхлаждащо!

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *