Site Overlay

Сос Скордаля – Рецепта | Gotvach.bg

“Невероятният сос Скордаля, който поднасяме с тиквички или риба “

Начин на приготвяне:

Първото, което трябва да направим, е да накиснем хляба във вода.

След това изцеждаме с ръце.

Изчистваме си скилидките чесън и заедно с хляба ги намачкваме добре, като прибавяме и малко олио.

Можем това да го направим с пасатор.

Към тях добавяме орехите и бъркаме непрекъснато, като добавяме на тънка струйка останалата мазнина.

Овкусяваме със солта и оцета.

Готовия Скордаля разреждаме с малко кисело мляко до желаната гъстота.

Този вид сос Скордаля може да поднесем с пържени тиквички или пържена риба.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *