Site Overlay

Сочен веган сладкиш с круши – Рецепта

“Може да е веган и може да е сочен, всъщност е просто страхотен сладкишът с круши”

Начин на приготвяне:

Чудесна идея за лесен веган сладкиш с круши, подходящ за есенния сезон, когато има круши в изобилие!

За рецептата използваме чаена чаша с вместимост 250 мл, за да измерваме количеството на продуктите.

Първо обелваме и нарязваме крушите на средно ситни кубченца.

Отделно в купа разбъркваме с телена бъркалка всички съставки за тестото в следния ред: топла вода, сода, шарлан (нерафинирано слънчогледово масло), кафява кристална захар, ябълков оцет и сгъстяваме с царевичния грис, типовото и пълнозърнестото брашно.

Накрая прибавяме предварително подготвените плодове и канелата за аромат. Разстиламе сместа в малка тавичка, която преди това сме намазали с шарлан и сме поръсили с малко брашънце.

Печем сладкиша с круши на 180 градуса за около 30 минути, като по желание на 20-25-тата минута от печенето – може богато да поръсим сладкиша с кафява кристална захар, за да се разтопи и подслади допълнително.

Оставяме плодовия кекс да престои и изстине (ако престои една нощ, е още по-сочен и сладък), нарязваме на квадратни парчета и вече е готов за поднасяне.

Прекрасна следобедна закуска е този есенен сладкиш!

Чудно Вкусно!

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *