Site Overlay

Сочен и много лесен ябълков пай – Рецепта

“Ябълков пай за усмивки – веднъж, защото е много лесен за приготвяне и втори път, защото е невероятно вкусен”

Начин на приготвяне:

Обелих ябълките, срязах на две, почистих от ябълковите семки и нарязах на тънки резенчета.

Разбих яйцата с кафявата захар, последователно добавих разтопено масло, после брашно, примесено с 1 бакпулвер и 1/2 ч.л. сол, топинг с вкус на карамел и накрая прясно мляко.

Изсипах в сместа нарязаните ябълки и добре разбърках.

Намазах с масло форма с падащ ринг (26 см), изсипах сместа, полях отгоре с малко топинг и пекох ябълковия пай в предварително загрята фурна на 180 градуса за 1 час.

Извадих от фурната и още топъл отново полях. Изчаках да изстине и тогава нарязах.

Вярвайте, сочният и много лесен ябълков пай е много вкусен!

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *