Site Overlay

Сочна баница с локум и крем – Рецепта

“Сочна баница с локум и крем, която всички у дома трепетно очакват да опитат”

Начин на приготвяне:

1. За тази вкусна баница с локум започнете с приготвянето на крема, като разбиете до втечняване яйцата и жълтъците. Долейте към тях малко от млякото и сипете брашното. Разбийте с телена бъркалка до постигане на гладка смес без бучки.

2. Загрейте млякото със захарта и ваниловата захар на слаб до умерен огън. Когато над течността започне да излиза пара, налейте яйчената смес и бъркайте около 10 минути при слаб огън до сгъстяване.

3. Намаслете тавичката, в която ще печете (около 22 см диаметър) и положете една кора, сгъната на две. Между двата пласта мажете с разтопено масло.

4. Разпределете от локума, нарязан на малки парченца, аз използвам такъв с аромат на роза и с орехи вътре, но какъв ще изберете вие, си е по ваш вкус.

Сложете и от крема и отново сгъната кора, намазана с масло. Така процедирайте до привършване на продуктите, завършвайки разбира се с кора.

5. Печете сладката баница на 180 градуса в предварително загрята фурна до златист загар. За да стане още по-сочна, напръскайте сочната баница с локум и крем с вода или малко лимонада, докато е гореща , и завийте за 10-15 минути.

Да ви е сладко!

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *