Site Overlay

Сочни пилешки пържоли на фурна с картофи – Рецепта

Начин на приготвяне:

Измийте пилешките пържоли от бут под течаща вода, подсушете с кухненска хартия.

Поставете пържолите в купа с капак и нарежете лука и чесъна на ситно, поръсете със сол и черен пипер на вкус.

Прибавете лютеницата и разбъркайте добре, оставете да се мариноват за не по-малко от 30 минути. Премахнете пържолите от маринатата и ги почистете от нея.

Обелете картофите, нарежете на по-едри филийки и ги поставете в същата марината и ако е нужно, посолете, разбъркайте.

Намажете дъното на тава с капак с малко мазнина, подредете пържолите на разстояние една от друга и запълнете свободното пространство с картофите.

Затворете капака на тавата и я поставете в предварително нагрята на 200 градуса фурна, печете пилето с картофи за около 40-60 минути.

Ароматните и сочни пилешки пържоли на фурна с картофи са готови. Приятен апетит!

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *