Site Overlay

Сочни свински джолани със зеленчуци – Рецепта

“Вземете по-голяма тава, защото ще има с какво да я напълните – свински джоланчета и зеленчуци”

Начин на приготвяне:

Нарежете джоланите на едри и еднакви по големина парчета, измийте и подсушете месото.

Поставете го в голяма тава с капак, поръсете с черен и червен пипер, кимион и сол на вкус и разбъркайте добре.

Затворете капака на тавата и оставете за 6-8 часа на студено място. Полейте маринованото месо с 1 ч.ч. бяло вино и 2-3 с.л. олио, поставете тавата в предварително нагрята на 200 градуса фурна и печете за 1 час.

През това време почистете лука, морковите и картофите, нарежете на едри парчета, посолете ги на вкус и поръсете с риган.

След изминалия един час печене на джолана на фурна, разпределете зеленчука върху него. Затворете капака на тавата и продължете печенето за още 40 минути.

Сочно и ароматно ястие за гости – сочни свински джолани със зеленчуци, месо с гарнитура в едно!

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *