Site Overlay

Сочно свинско печено на парчета – Рецепта

Начин на приготвяне:

Измийте месото и го нарежете на малки свински хапки. Разтопете кравето месо в тиган и изпържете месото до златисто. Извадете и заделете. В същата мазнина изпържете лука, нарязан предварително на дребно.

Намалете котлона и пържете, докато се карамелизира. Обелете ябълката и нарежете на парчета. Добавете я в тигана заедно със стафидите. Изчакайте да омекнат и налейте шампанското. Върнете месото и изчакайте да заври.

Изключете и добавете сол и черен пипер. Разбъркайте и прехвърлете в тавичка за печене. Завийте плътно с алуминиево фолио и печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за 1, 5 часа.

Махнете фолиото и запечете за около 10 минути. Извадете печеното свинско на фурна и пасирайте зеленчуците в тавата. Поднесете в подходяща чиния, като сложите малко от соса, а отгоре парчетата сочно свинско.

Остава ви само да си сипете чаша червено вино със Сочно свинско печено на парчета!

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *