Site Overlay

Спагети Карбонара с пресен бекон – Рецепта

Начин на приготвяне:

Нарежете пресния бекон на жулиени.

В тиган налейте една кафена чашка зехтин и запържете до златисто. Сварете спагетите според указанията на опаковката. Прецедете ги и прехвърлете в тигана със запържения бекон.

Сложете го на котлона и добавете жълтъците с пармезана. Разбъркайте за няколко минути. Свалете съда от котлона и насипете пастата в чинии.

Поръсете с щипка черен пипер и щипка пармезан. Да ви е сладко!

Спагетите карбонара трябва да бъдат без сметанов или друг сос. Възникват като рецепта за италианските миньори, коите се нуждаели от питателно обедно блюдо и тъй като са се хранели на място и без вилици това е било удобно и практично.

Говорим за 100 години назад! Спагети Карбонара с пресен бекон са готови.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *