Site Overlay

Спагети с патладжан, тиквичка и гъби – Рецепта

Начин на приготвяне:

Патладжаните и тиквичката се измиват добре. Не се белят и се нарязват на кубчета.

Гъбите също се измиват и се нарязват на кубчета, пиперката и лукът – на по-дребно, а чесънът се наситнява.

В сгорещено олио се запържва лукът заедно с гъбите. След около минута се добавя сол и се слага капакът на тенджерата. Когато гъбите си пуснат вода, се прибавя мащерка и се разбърква.

Добавят се и останалите зеленчуци. Когато се позапържат и започнат да омекват, се прибавят останалите подправки и доматеният сос за спагети.

Сосът се оставя но слаб огън до сготвянето на всички зеленчуци.

През това време се сваряват спагетите в подсолена вода.

Когато зеленчуците са готови, се прибавят към тях маслините – цели или нарязани на половинки, и се разбърква.

Спагетите с патладжан, тиквичка и гъби се сервират с част от соса със зеленчуци отгоре.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *