Site Overlay

Спанак по сирийски

НЕОБХОДИМИ СЪСТАВКИ
спанак – 500 г
нахут – 400 г от консерва
лук – 1 глава
зехтин – 1 с.л.
чесън – 2 скилидки
кимион – 1 ч.л.
черен пипер – ½ ч.л.
сол – 1 ч.л.

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Чесънът се счуква, а лукът се нарязва на ситно и се запържват в загрeтия зехтин.

Добавя се предварително почистеният, измит и нарязан на едро спанак. Задушава се добре и се добавя отцеденият нахут.

Ястието се разбърква и се оставя да поври 5 минути. Поръсва се с кимион, черен пипер и сол и се сервира горещо.

Източник: gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *