Site Overlay

Спаначена салата с балучки, цвекло и ядки – Рецепта

“Невероятна салата, които има всичко необходимо, за да я провъзгласим за вкусна и здравословна – зеленчуци, ядки и много вдъхновение”

Начин на приготвяне:

Накиснете спанака в студена вода.

Обелете цвеклото и го нарежете на кубченца. Прехвърлете в тавичка, поръсете с 2-3 с.л. зехтин и щипка сол. Печете в предварително загрята на 180° фурна за 20-25 мин.

Почистете балучките и ги задушете в 150 мл вода, 1 ч.л. оцет и 1 с.л. мед на слаб огън до готовност.

Запечете за 2-3 мин ядките (поръсени с малко сол) на сух тиган.

За дресинга смесете и разбийте изброените съставки.

Отцедете спанака и го прехвърлете в подходяща чиния.

Отгоре разпределете цвеклото и балучките за полезната зеленчукова салата.

Поръсете с ядките и залейте с дресинга.

Да ви е вкусно с тази спаначена салата с балучки, цвекло и ядки.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *