Site Overlay

Спаначена торта с маскарпоне и ягоди – Рецепта

Начин на приготвяне:

В купа счупете яйцата. Добавете захарта и ванилията. Разбийте с миксер до пухкав крем.

В друга купа пасирайте спанака с олиото до еднородна смес. Добавете при яйцата.

Продължете да бъркате с миксера, като добавяте на малки количества от брашното (смесено с бакпулвера).

Сложете хартия за печене в тавичка с падащо дъно.

Прехвърлете сместа вътре. Печете спаначения блат за торта в предварително загрята фурна на 170 градуса до суха клечка. Извадете и охладете.

Разбийте сметаната с ванилията и 2 с.л. пудра захар.

В друга купа разбийте маскарпонето, заквасената сметана и останалата захар. Смесете двете смеси с помощта на силиконова шпатула.

Разрежете блата на 3 равни части. Сглобете тортата с маскарпоне, като редувате блат, крем, нарязани ягоди.

Завършете с крема и декорирайте спаначената торта по вкус.

Оставете спаначена торта с маскарпоне и ягоди в хладилника за няколко часа.

Източник: Lussi´s World Of Artcraft

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *