Site Overlay

Спаначена торта с маскарпоне – Рецепта

Начин на приготвяне:

Разбийте с миксер яйцата, захарта и ванилията до пухкав крем.

Пасирайте спанака и олиото с пасатора до еднородна смес.

Съединете яйцата и спанака. Добавете брашното с бакпулвера на малки количества и продължавайте да разбивате, но на ниски обороти.

Изпечете във форма с падащо дъно, застлана с хартия за печене на 170 градуса до суха клечка. Извадете и охладете напълно спаначения блат за торта.

Сметаната разбийте с 2 с.л. пудра захар до твърди връхчета.

Отделно разбийте маскарпонето, заквасената сметана и останалата захар до смес без бучки. Съединете двата крема внимателно.

Сглобете формата, като редувате блат, крем, блат…Завършете с крем.

При разрязването на блата отрязах малко парче и направих трохи за спаначената торта.

Поръсете с тях и оставете в хладилника спаначената торта с маскарпоне да се охлади.

Източник: Lussi´s World Of Artcraft

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *