Site Overlay

Спаначено ризото с поширани яйца и кашкавал – Рецепта

Начин на приготвяне:

Нарежете праза и кромида на ситно и ги запържете в олиото (в дълбок тиган).

Добавете добре измития и отцеден спанак (аз не го режа). Овкусете с подправките (пушен червен пипер, кимион и сол) и задушете за 1-2 мин.

След това прибавете ориза, разбъркайте и залейте с горещата вода.

Захлупете и оставете на среден огън до готовност на ориза (разбърквайте от време на време).

Щом оризът стане готов, добавете нарязан на кубченца кашкавала, разбъркайте и снемете от огъня вкусното ризото.

Поширайте яйцата в тенджерка/касеролка:

Напълнете съда с вода до средата. Добавете 1 с.л. оцет и оставете да заври. След това счупете едно по едно яйцата и ги поширайте за ~ минута.

Запържете червения пипер в маслото.

Поднесете порция от ризотото с 1 поширано яйце и залято с масло и червен пипер.

Да ви е вкусно с това спаначено ризото с поширани яйца и кашкавал.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *