Site Overlay

Спаначник с джоджен – Рецепта

“Днес е ден за спаначник – и вие така мислите, нали”

Начин на приготвяне:

Спанакът се почиства и измива много добре, като се премахват дръжките и се оставят само листата.

Слага се в тава и се залива с половината от олиото. Размачква се и се оставя за 30 мин, за да слегне.

Яйцата 5 бр. се разбъркват на пяна.

Прибавя се прясното мляко, киселото мляко и джодженът. Разбърква се много добре.

Сиренето се натрошава на ситно и се прибавя към яйцата.

Разбърква се много добре.

След като спанакът се слегне, се залива със сместа.

Тавата, в която ще се нарежда баницата със спанак, се намазва обилно с олио.

Нарежда се първата кора и се залива с половината от плънката.

Залива се с олио.

Отгоре се нарежда втората кора, другата половина от плънката и олио.

Най-отгоре се слага третата кора.

В течността, която остане от плънката, се разбърква яйце 1 бр. и се залива баницата.

Пече се спаначникът с джоджен 60 мин в предварително загрята на 170 градуса.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *