Site Overlay

Спаначник с царевично брашно – Рецепта

Начин на приготвяне:

Бланширате и изцеждате спанака много добре от водата.

В купа разбивате яйцата, олиото, киселото мляко, бакпулвер и царевичното брашно.

Добавяте натрошеното сирене и изцедения спанак и разбърквате добре.

В намаслена тавичка слагате 2 кори, ако е по-малка тавата, подгъвате краищата на корите.

Отгоре сипвате 1/3 от плънката и разнасят навсякъде равномерно.

Слагате пак две кори, пак плънка, отново ред кори и ред плънка.

Завършвате спаначника с ред кори, които намазвате с олио и поръсвате със сусам.

Печете на загрята на 180 градуса фурна около 30 минути или до готовност.

Сервирайте спаначника с царевично брашно с чаша айрян.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *