Site Overlay

Сполучливи донъти и понички с домашен крем – Рецепта

“Домашни понички, в които човек се влюбва само като ги опита “

Начин на приготвяне:

Замесвате си тестото от горепосочените продукти и месите 3-4 мин., като добавяте още брашно, ако е необходимо за нелепнещо и меко тесто, но по принцип не би трябвало да е нужно още брашно, ако мерките ви са правилни.

Поставяте тестото в дълбока купа и покривате със стреч фолио и кърпа и оставяте да втасва до удвояване на обема. Ако искате да ускорите втасването, може да налеете в тенджера гореща вода (не вряла) и в нея да поставите купата с тестото покрито със стреч фолио или найлон) и да затворите с капака и отгоре кърпа.

След като втаса набрашнявате плота и премесвате тестото. Разточвате кора с дебелина около 1. 5 см и с помощта на чаша изрязвате кръгове и премахвате излишните краища, които правите на топка и оставяте настрани да отпусне и по-късно изрязвате и от него донъти.

След това всяко кръгче по средата продупчвате с помощта на капачка, за да се получи типичната форма на донътс, а изрязаните парченца с капачката по-късно също изпържваме и овалваме в захар, към която може да добавите и малко канела. Изрязвате от хартия за печене квадрати, върху които поставяте всеки донът.

Това се прави, за да се запази формата им. Малко играчка, но си струва, защото някои направих просто така и формата им се развали, тъй като тестото омеква доста и като ги вземете с ръце се разваля формата им. Покривате поничките с кърпа за 15 мин.

Загрявате, но не много до около 160 градуса (за да не останат сурови отвътре) повечко олио и пускате както са с хартиите донътите след малко отстранявате внимателно хартиите с помощта на щипка и пържите на средна температура от двете страни. След като ги изпържите донътите украсявате с каквото искате.

Поничките с крем направих, като разточих два листа и на единия по 1с.л.на купчинки домашен крем с другия лист внимателно покрих и изрязах с чаша поничките и ги изпържих в немного горещо олио на средна степен.

Сполучливите донъти и понички с домашен крем са готови.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *