Site Overlay

Сполучливи кюфтета от броколи и тиквички – Рецепта

Начин на приготвяне:

1. Настържете тиквичката на едро ренде, без да я белите. Посолете, разбъркайте и оставете в голяма цедка, за да се отцежда от течността, докато дойде ред да бъде използвана.

2. Накъсайте броколите на розички, като само техният грамаж /без кочана/ трябва да е 300 г.

Сварете за 10 минути, без да преварявате, отцедете и оставете да изстинат.

3. Пуснете бадемите в бендер, за да се смелят на ситно.

Добавете изстиналите броколи, бирената мая, овесените ядки, сол, соевото брашно, разтворено във водата и черния пипер. Пуснете на средна мощност за няколко секунди уреда.

4. Към сместа накрая добавете тиквичките и разбъркайте. Много е важно те да са добре отцедени, за да не става прекалено рядко.

5. Оформете зеленчуковите кюфтенца с навлажнени ръце и ги изпържете до приятен загар в сгорещеното олио.

Поднесете кюфтенцата с броколи с любим сос или свежа салата.

Тези сполучливи кюфтета от броколи и тиквички са много интересни, защото на пръв поглед изглеждат като месни, но в действителност са абсолютно веган.

Добър апетит!

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *