Site Overlay

Сполучлив козунак с квас – Рецепта

Начин на приготвяне:

В купа разбиваме яйцата, захарта, млякото, ванилията, лимонената захар и захарта с ром.

Собавяме кваса и пресяваме брашното директно в сместа. Разбъркваме и започваме да месим. По време на месенето добавяме по малко от олиото, като си намазняваме с него ръцете.

Когато вкараме всичкото олио в тестото, продължаваме да месим още 3-4 минути и оформяме тестото на топка.

Поставяме го в купата и покриваме с фолио. Оставяме тестото за козунак да втасва 3 часа.

След това го нарязваме на части с големината на яйце. Оформяме всяко парче тесто на топка и след това го раздърпваме с пръсти.

Поставяме по малко стафиди и червени боровинки във всяко парче тесто и усукваме на фитилчета.

Сплитаме ги на малки плитки и ги подреждаме една до друга в тефлонова тавичка. Покриваме пак с фолио и оставяме да втасат втори път за около 10 часа до утрояване на обема.

Загряваме фурната на 180 градуса.

Поръсваме козунака с нарязани бадеми и захар и слагаме във фурната да се пече.

Печем сполучливия козунак с квас около 30-35 минути.

Сполучливия козунак с квас е готов.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *