Site Overlay

Средиземноморска салата с миди, маслини и киноа – Рецепта

“Бърза, лесна и вкусна средиземноморска салата с куп любими продукти, които трепетно очакваме да опитаме”

Начин на приготвяне:

Сварете киноата както е указано на пакета. Отцедете и я напръскайте със зехтин, разбъркайте старателно, за да не слепнат зърната. Оставете да се охлади.

Наситнете лука и доматите, маслините нарежете на кръгчета. Прибавете ги към киноата.

Накълцайте магданоза и го разбъркайте със сол, лимонов сок, зехтина и черен пипер.

Овкусете салатата с този ароматен дресинг, като може да добавите още зехтин или лимонов сок, за да пасне на вкуса ви.

Отцедете мидите от маринатата на консервата и разпределете върху всяка порция салата.

Най-добре е да ги сложите отгоре, а не да смесвате, защото мидите са крехки и ще се накъсат.

Ако пък ползвате пресни миди, тогава вече може да си сварите на пара и да ги разбъркате със салатата.

Средиземноморската салата с миди, маслини и киноа е готова.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *