Site Overlay

Средиземноморски тънък хляб – Рецепта

Начин на приготвяне:

В купа пресяваме брашното. Добавяме солта, захарта и сухата мая. Заливаме с топлата вода и започваме да разбъркваме, а след това и да месим.

Омесваме меко и гладко тесто. Намазваме го с малко зехтин и го покриваме с прозрачно фолио. Оставяме го за 45 минути да втаса.

Махаме фолиото и поставяме тестото в правоъгълна тефлонова тавичка или в обикновена, която сме покрили с лист хартия за печене.

Разтегляме тестото с пръсти и оформяме правоъгълник. Отгоре нарязваме лука и маслините на дребно. Моцарелата нарязваме на малки кубчета и разпределяме върху хляба.

Поръсваме с розмарин, зехтин и морска сол. Покриваме с прозрачно фолио и оставяме плоския хляб да се отпусне за 20-25 минути.

Загряваме фурната на 200 градуса. Печем хляба вътре около 10-12 минути.

Сервираме нашият чуден средиземноморски тънък хляб топъл.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *