Site Overlay

Сръбска кавърма – Рецепта | Gotvach.bg

“Сръбската кавърма е истински майсторлък в кухнята – даваме ви изпитана рецепта, за да се справите по-лесно “

Начин на приготвяне:

Сръбската каварма е известна като Лесковачка мучкалица. Тя е пикантна и много вкусна. Характерно за нея е уникалният аромат на скара, примесен с вкуса на печени зеленчуци.

Ако месото е от бут или плешка, се нарязва на по-големи парчета, отколкото за шишчета. Нанизват се на дървени шишове и се запичат на скара. Ако месото е от вратни пържоли, те се запичат направо на скара и след това се нарязват.

В дълбок тиган се налива олиото. Прибавя се нарязаният на големи полумесеци лук. Задушава се до прозрачност.

Прибавят се накъсаните печени и сухи пиперки. Разбърква се и се добавя нарязаният бекон.

Готви се няколко минути и запеченото месо се добавя към сместа.

Вкусната кавърма се овкусява със сол и черен пипер и се залива с вода. Оставя се на слаб котлон до омекване на месото.

Добавят се пасираните домати и чесънът. Ако желаете, тук е моментът да се прибави и лютата чушка.

Свинската кавърма се доварява още 10-15 минути и се сервира топла.

Приятен апетит!

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *