Site Overlay

Страхотен домашен течен шоколад – Рецепта

“Домашен течен шоколад направо от бурканчето ще хапнем “

Начин на приготвяне:

В малка тенджерка сложих водата, захарта, маслото и ванилията. Сложих на котлона да се затопли до разтопяване на захарта и маслото, като не целя да завира.

В купа пресях какаото и сухото мляко. Постепенно, при непрекъснато разбъркване, към сухата смес добавих течната и топла смес.

Образуват се много бучици, но това да не ви тревожи. В друга дълбока купа с улей, за да е по-лесно насипването в бурканчетата, сложих голяма цедка-ситен гевгир.

Постепенно наливах от шоколадовата смес и с лъжица помагах да се прецеди без остатък. На края остана съвсем малко смес, която не успях да прецедя.

Гладкия течен шоколад налях в три сухи бурканчета и оставих да се охладят. Съхранявам го в хладилник.

Когато добавям лешников тахан към домашния течен шоколад, го слагам накрая в купата с вече прецедената смес и разбърквам добре.

Да ви е сладко с този страхотен домашен течен шоколад!

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *