Site Overlay

Страхотни домашни кренвиршки – Рецепта

Начин на приготвяне:

Загряваме прясното мляко, като внимаваме да не стане горещо. В него активираме сухата мая, като сме прибавили и захарта, както и 1 лъжица брашно.

В отделна купа си пресяваме брашното, добавяме солта към него и разбъркваме добре.

След като маята се активира, я добавяме към вече пресятото брашно.

Добавяме и останалите продукти. Замесваме си меко тесто, което оставяме да втаса на топло за около час.

Когато тестото втаса, го омесваме повторно и разделяме на топки /10-11/.

Всяка топка се разточва, като единият край се реже на лентички. В другия край намазваме с лютеница и поставяме кренвирша (малък по големина), (може да добавите и други продукти). Увиват се и се намазват с жълтък.

Пухкавите кренвиршки се пекат до готовност на 180 градуса.

След приготвянето ги намазвам с малко масло и покривам с кърпа, за да са по-мекички – страхотни домашни кренвиршки.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *