Site Overlay

Стърган маслен сладкиш с тиква – Рецепта

Начин на приготвяне:

Нарежете маслото на кубчета. Прибавете го към брашното. Чукнете яйцата, прибавете солта и пудрата захар. Замесете тестото.

Ако имате нужда, добавете 1 с.л. студена вода. Сложете тестото в найлонов плик и го поставете в хладилник.

Обелете тиквата и я настържете. Задушете я за около 4-5 минутки, заедно със захарта и олиото. Охладете тиквата, добавете канелата и лимоновия аромат.

Застелете дъното на тава с подвижен ринг с хартия за печене. Охладеното тесто разделете на две части.

Настържете едната част на дъното, разстелете тиквената плънка и завършете със стъргано маслено тесто.

Изпечете сладкиша с тиква на 200 градуса до розов загар.

Готовия маслен сладкиш охладете и внимателно отстранете ринга.

Поръсете стъргания маслен сладкиш с тиква с пудра захар, поръсете и поднесете.

Да ви е сладко!

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *