Site Overlay

Супа от леща Белуга – Рецепта

Начин на приготвяне:

Черната леща не е нужно да се накисва и се сварява за по-малко от половин час.

Измийте добре лещата и я сложете да се вари до готовност в два литра вода. След като се свари я отцедете от водата.

Нарежете морковите, лука, чушките и доматите на дребно. Запържете ги в тиган докато омекнат.

Разбъркайте добре и оставете продуктите в тигана на слаб огън да се задушават.

Измийте, обелете картофите и ги нарежете на малки кубчета. Поставете ги в тенджера с два литра вода и ги варете докато омекнат.

След като се сварят картофите, добавете към тях лещата и зеленчуците, както и чубрица и сол на вкус. Оставете всичко да заври и супата от леща е готова.

Супата от леща Белуга се сервира гореща и се поръсва с пресен магданоз.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *