Site Overlay

Супа от праз и пуешки бутчета – Рецепта

Начин на приготвяне:

Пуешките бутчета се почистват и измиват много добре. Слагат се в тенджера, прибавя се дафиновият лист и сол.

Сваряват се докато месото се отдели от кокала. Изваждат се и се оставят да изстинат.

Бутчетата се обезкостяват и нарязват на дребно.

Празът се почиства и измива. Нарязва се на ситно.

Морковите и пъщарнакът се обелват, измиват и нарязват на ситно.

Празът, морковите и пащърнакът се слагат в тенджерата, в която ще се вари супата. Прибавя се зехтин и малко вода.

Зеленчуците се задушават до омекване. Прибавя се пуешкото месо и топла вода.

След завиране се прибавя ронената чубрица и сол. Вари се 20 минути, след което се прибавя измитият ориз.

Пуешката супа се вари 10 минути и се отстранява от котлона.

Супата от праз и пуешки бутчета е готова.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *