Site Overlay

Супа от телешки език – Рецепта

Начин на приготвяне:

Телешки език измиваме добре и слагаме в подсолена вода да ври на бавен огън. Щом е напълно сварен, го изваждаме, но запазвам бульона.

Изкачваме малко да изстине и го нарязваме на малки парчета.

Подготвяме и измиваме зеленчуците. Лука нарязваме на ситно, а моркова настъргваме на ренде.

Слагаме ги в прецедения телешки бульон на средна степен.

Добавяме наситените целина и магданоз. След около 15 минути добавяме и месото.

Подправяме със сол на вкус.

На финала добавяме фидето и готвим до готовност на телешката супа.

Щом фидето е готово, отдръпваме тенджерата настрани.

Застройваме с жълтък, разбит в кисело мляко и брашно.

Връщаме на слаб огън за няколко минути супата от телешки език.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *