Site Overlay

Супа от тиквички и карфиол – Рецепта

“Супа от тиквички и карфиол, която си хапваме с филийки, не с крутони, понеже е толкова вкусна, че трябва да топнем залъче в нея”

Начин на приготвяне:

Подгответе си зеленчуците за супата от тиквички.

Тиквичките измийте и нарежете на едри парчета.

Картфиола огледайте и ако има черни участъци, ги отрежет. Измийте го и също нарежете на парчета.

Лука и моркова обелете, измийте и както останалите зеленчуци, направете на парчета.

Загрейте около половин литър вода и сложете подготвените зеленчуци (заедно с обелените скилидки чесън) да се варят. Оставете ги около половин час.

След което подправете със сол и черен пипер на вкус. Добавете две супени лъжици масло. Оставете супата да ври още минута-две и отделете от котлона.

Нарежете копъра и до добавете в тенджера.

Пасирайте всичко до получаване на хомогенна смес.

Ако искате да зарадвате своето семейство, вместо с крутони може да понесете супата от тиквички и карфиол.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *