Site Overlay

Супа от тиквички и леща – Рецепта

“Супа от тиквички и леща, любима на цялото семейство – когато я приготвим, цял хляб се изяжда като стой та гледай”

Начин на приготвяне:

Лещата се накисва от предната вечер.

На другия ден се нарязва лукът на дребно и чесънът се наситнява.

В тенджера се загрява олио, в което се запържват лукът и чесънът. След това се прибавя изцедената леща и се наливат 6 чаши вода.

Оставя се да заври, а през това време се обелват картофите и тиквичките и се нарязват на кубчета.

Прибавят се към супата, когато заври водата, и се добавят и подправките.

Разбърква се и супата от леща се оставя на слаб огън до готовност.

При сервиране супата от тиквички и леща може да се поръси във всяка купичка малко прясно изцеден лимонов сок.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *