Site Overlay

Суфлета с тиква и стафиди в микровълнова – Рецепта

Начин на приготвяне:

Сваряваме тиквата в малко вода до омекване, отцеждаме я, пасираме я и оставяме да се охлади.

Разбиваме яйцата със захарта на пухкав крем.

Към изстиналото тиквено пюре добавяме рикотата, царевичното нишесте, бакпулвера, канелата, ванилията и лимоновата захар.

Разбъркваме много добре и добавяме разбитите яйца със захарта. Бъркаме внимателно до хомогенност.

Накрая добавяме и стафидите, смесваме и разпределяме сместа в намазани с олио формички за суфлетата в микровълновата за около 10 минути, като периодично отваряме и проверяваме.

Оставяме суфлетата да изстинат малко, отделяме ги от формичките и сервираме, а може да сервираме суфлетата с тиква и стафиди в микровълнова и директно с формичките.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *