Site Overlay

Сушени дренки вкъщи – Рецепта

“Ползите от консумацията на сушени дренки не са никак малко, ще ги усетите, веднага щом ги хапнете – вкусни и здравословни”

Начин на приготвяне:

Подбираме добре узрели плодчета около 1 килограм.

Почистваме ги добре.

Сгряваме 800 мл вода и към нея прибавяме солта.

Когато солта се разтвори, заливаме дренките с леко подсолената вода.

Оставяме ги да се отцедят добре.

Целта на това подсоляване е да ги направим непривликателни за животинки.

После ги нареждаме върху мрежа за сушене.

Поставяме мрежата с дренките на проветриво място, задължително на сянка.

След десет дни сушените дренки са готови за прибиране и консумация.

През зимните дни тези сушени плодове са отличен източник на енергия и имунитет.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *