Site Overlay

Сърдечни крехки сладки – Рецепта

Начин на приготвяне:

Открих тези изкусителни крехки пържени сладки за първи път в нашия супермаркет в трите карнавални дни от 14 февруари. Това е най-женският карнавал и затова се наричат и сърдечни сладки!

По някакъв начин веднага се влюбих във вида на тези тънки малки бисквитки. След това разбрах, че тези тънки листа от тесто, всъщност идват от Швейцария или Базел и са неизменна част от карнавалния сезон.

Приготвих тези сладки бисквитки в допълнение към моите берлини (понички). И трябва да кажа, усилията си заслужаваха. Формата е по ваше желание. Аз избрах кръгла, каквито са швейцарските и базелските сладки.

Тестото се състои основно от яйца, сметана и брашно. Ароматите са ванилия или лимонова кора и канела, който какво си хареса.

За тестото разбъркайте яйцата, захарта, ваниловата захар и солта в купа с бъркалката, докато получите хубава, еднородна смес.

Смесете яйцата, захарта, маслото и сметаната до хомогенна маса. След това на няколко пъти добавете брашното в яйчената смес, така че да се образува гладко тесто.

Увийте тестото в прозрачно фолио и поставете в хладилника за един час.

Междувременно загрейте мазнината в тенджера до приблизително 175 ° C.

След времето за охлаждане извадете тестото от хладилника и разделете парчета с размер на орех. Сега разточете това много тънко с точилката. Използвах машината си за тестени изделия, за да разточа тестото, така че разточването беше направено бързо.

Разточените парчета тесто вече могат да бъдат изрязани кръгли за по-добър вид. Можете разбира се да ги направите тези хрупкави бисквити каквато форма искате!

Сега внимателно поставете две от тънките кръгчета с тесто в мазнината и притиснете с дървена лъжица.

Когато маслото спре да бълбука, обърнете бисквитата и изпържете другата страна до златисто.

След пърженето ги поставете върху кухненска хартия и поръсете с пудра захар, след като изстинат пържените сладки.

Съвет:

Единствените трудности тук са да разточите тестото наистина достатъчно тънко, така че парчетата да станат много хрупкави и буквално да се разпаднат.

Второ – трябва да внимавате с мазнината, да не е прекалено гореща. Първоначално някои парчета от тесто изгорих! След няколко опита обаче разбрах.

Между другото, сърдечните сладки се втвърдяват малко след пържене, така че да станат още по-хрупкави. Поднесете ги на вашата любима компания. Непременно опитайте тази февруарска класика, която се хапва само три дни от 14 февруари и се подарява между жените за празниците. Хапваме ги с чашка кафе, а защо не и ликьор!

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *