Site Overlay

Сьомга на тиган с кафява захар и задушени бейби моркови – Рецепта

“Бърза, вкусна и здравословна вечеря от сьомга на тиган с морковена гарнитура”

Начин на приготвяне:

Сьомгата се измива и подсушава, след което се овкусява хубаво от двете страни със солта и кафявата захар.

Сипваме в тефлонов тиган 1-2 с.л. зехтин (не повече, понеже и сьомгата ни е доста мазна) и запържваме рибния котлет или филето сьомга от двете страни на по-силна температура за около 1 мин и 30 сек, след което намаляваме котлона и пържим на слаба температура още около 4-5 мин.

Готовата риба изваждаме върху кухненска хартия да се отцеди излишната мазнина и поръсваме черен пипер.

За гарнитурата от бейби моркови разтапяме 1 с.л. масло в тиган и задушаваме морковите до пълно омекване, след което овкусяваме със сол и пресен копър.

Сьомга на тиган с кафява захар и задушени бейби моркови е идеална вечеря.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *