Site Overlay

Сьомга по средиземноморски – Рецепта

Начин на приготвяне:

Котлетите се измиват много добре. 1 лимон се изтисква. Котлетите се заливат с лимоновия сок и се оставят в хладилник за 30 мин.

В грил-тиган се слага малко олио, колкото да се намаже тигана, за да не прегори. Котлетите се слагат в загрят тиган. Пекат се по 5 мин. от страна, като се обръщат два пъти на страна.

Пече се по 1 бр. котлет в тиган в средата мъу.

Таханът се разбърква с 50 мл. олио. Лимонът се изтисква и се прибавя към тахана. Разбърква се много добре.

Пресният чесън и магданоз се почистват, измиват и нарязват на ситно.

В тахана се прибавя нарязаният на ситно чесън, брашно от чесън, магданоз и сол.

Разбърква се до получаване на еднородна смес.

Върху всяко парче сьомга се слага от тахановия сос.

Сьомгата по средиземноморски е готова.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *