Site Overlay

Табиетлийски наденици на барбекю – Рецепта

Начин на приготвяне:

За тази рецепта за наденица на скара използваме равната част на барбекюто.

Загряваме барбекюто. Нарязваме лука на половинки и правим тънки шайби. Печем лучените шайби на не много силен огън на барбекюто за около 5 минути. Слагаме ги в затворен съд, за да ги държим топли.

Слагаме телешките наденички да се пекат на барбекюто за около 5 минути, или докато преценим, че са готови. Обръщаме ги от време на време.

Нарязваме резки и слагаме наденичките да се пекат надолу с резките за още 5 минути. Добавяме горчицата, изпечения лук и кайсиите и разбъркваме.

Добавяме сока от кайсия към готовите наденички, като го сипваме по малко. Бъркаме наденичките, докато сокът не ги обвие изцяло. След това повтаряме процедурата, докато не използваме цялото количество сок.

Сервираме нашите табиетлийски наденички на барбекю, глазирани с кайсии по този начин – наденичките са с резките нагоре върху плато със свежи зеленчуци, а отделно в сосиера микса от лука и кайсиите.

Оригинално и добре изглеждащо блюдо за нашата трапеза.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *