Site Overlay

Тайната рецепта за пълнена патица със зеленчуци

Всяка една домакиня обожава да радва свето семейство и да го изненада с вкусни ястия. Все пак приготвянето на храната има и сакрален смисъл, тъй като именно вкусните гозби ни събират около трапезата с най-важните ни и близки хора.

Погрешно е мнението, че за да приготвите едно ястие вкусно, то това автоматично означава, че трябва да имате супер сили и огромни кулинарни познания. Реално обаче с малко повече старание и любов ще можете да приготвите истински шедьоври, с които да удивите дори най-големите гурмани.

Традицията по приготвяне на пълнена патица се предава в кулинарията на много народи, включително и в българската кухня. Ето и тайната на истински вкусната пълнена патица.

Пълнена патица със зеленчуци

Днес сме решили да ви предложим едно традиционно, засищащо и безумно вкусно ястие, в което ще се влюбите с първата хапка, а именно сочната пълнена патица със зеленчуци. Тайната ни рецепта е лесна и дори начинаещите ще се справят с нея, като така ще можете да изненадате приятно вашето семейство.

Необходими продукти:

дива патица – 1 бр.

моркови – 2 бр.

лук – 2 глави (нарязан на шайби)

гъби – 6 бр. (големи)

домати – 3 бр. (нарязани на кубчета)

картофи – 5-6 бр.

чушки – 2 бр.

масло

олио – около 1 к.ч.

магданоз

бахар – няколко зърна

черен пипер

дафинов лист

сол

Начин на приготвяне: на пълнена патица със зеленчуци

1. Оставете патицата да се накисне в разтвор от вода, оцет и сол за около 3 часа, а след това я измийте добре под течаща вода;

2. Шпиковайте на различни места патицата и след това в тези разрези сложете от маслото, като така патицата ще стане сочна и много апетитна, а месото няма да е сухо;

3. Не забравяйте да я намажете с олио и да добавите всички подправки на вкус. Сложете я в глинен съд, който има капак, а след това я напълнете с всички зеленчуци, като по желание можете да добавите и други;

4. Долейте вода, така че да стигне до половината на съда, а след това оставете пълнената патица със зеленчуци да се запича за около 3-4 часа на предварително загрята силна фурна.

След 1 час намалете малко фурната, за да не изгори вашето блюдо.

Ето че вече и вие знаете как да приготвите вкусна и много апетитна пълнена патица със зеленчуци.

Вкусната идея: Ако решите, тогава можете да не я пълните, а да сложите зеленчуците около нея. Това обаче е въпрос на вкус, но със сигурност и при двата начина ще получите невероятно сочно месце и божествени зеленчуци за истински гурмани.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *