Site Overlay

Талиатели със свинско и сметана – Рецепта

Начин на приготвяне:

Нарязах месото на тънки ивици, леко го посолих и запържих в тенджера на умерен огън в зехтин.

Когато беше почти готово, добавих лука, нарязан на жулиени. Оставих да се зачерви месото и да омекне лука около 7-8 минути.

Прибавих заквасената сметана. Бърках до получаване на приятен жълт цвят, около 3-4 мин.

Добавих жълтъците, които предварително бях разбила леко. Пак бърках. Поръсих с прясно смлян черен пипер.

Междувременно сварих талиателите с 2 с.л. зехтин – според описанието на опаковката.

Готовите талиатели изцедих и залях със студена вода и отново изцедих. Всяка порция полях със сос и поръсих с настърган пармезан.

Накрая добавих нарязан босилек, в случая аз нямах пресен и сложих сух.

Поднесох порция талиатели със свинско и сметана с усмивка.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *